El quart bus a demanda de la ciutat ja circula i és el que passa pels barris del Farró i de Galvany. La setmana passada ja hi va començar a circular en període de proves de manera gratuïta perquè els veïns comencessin a practicar amb l’aplicació mòbil i el nou sistema de recollida de passatgers. Després d’aquest període, aquest dilluns ja s’ha posat en funcionament de manera oficial.

Fa 12 anys que els veïns demanaven un mitjà de transport per poder arribar als equipaments de la zona i especialment als centres sanitaris del CAP Adrià i l’Hospital Plató.

Connecta els equipaments de la zona

El bus a demanda té 16 parades i passa per diversos equipaments de la zona, entre els quals el CAP Adrià, l’Hospital Plató o el Mercat de Galvany. Són parades molt necessàries, especialment per a la gent gran, perquè es troben en llocs amb molta pujada i mal comunicats amb transport públic.

“A partir sobretot de la via Augusta fins a l’ambulatori eren tres cantonades que feien molta pujada, amb molt pendent, i d’aquesta manera ja m’ho estalviaré”, explica Romuald Massanas, veí de la zona, que ara respira alleujat perquè ja no caldrà que faci un esforç físic per arribar al centre sanitari.

Un bus molt esperat

Els veïns l’han rebut amb els braços oberts perquè feia més d’una dècada que el demanaven. De fet, totes les associacions de veïns de la zona s’havien unit per fer més força conjuntament. Entre aquestes hi havia l’associació de veïns i comerciants del Turó Parc, que celebren la seva posada en marxa: “Avui mateix m’han arribat referències de veïns que ja l’han utilitzat i diuen que l’autobús els ha arribat abans de l’esperat i que gairebé no han hagut d’esperar a la parada, o sigui que de moment funciona bastant bé“, explica Bartomé Criado, president de l’entitat.

Un mitjà de transport fet a mida

El bus a demanda és un mitjà de transport fet a mida, que porta els usuaris fins a la parada que necessiten sense haver de passar per totes les parades intermèdies, tret que algun altre usuari demani que s’hi aturi. Cal destacar, però, que per utilitzar aquest servei és essencial reservar el viatge a través de l’aplicació mòbil elMeuBus o fent una trucada al 900 927 575 per demanar el trajecte en qüestió. Si ningú reserva el trajecte, el bus no va enlloc. El servei de transport s’acabarà cada dia a les 21 h. De dilluns a divendres començarà a les 7 h, els dissabtes a les 8 h i els diumenges i festius, a les 9 h.