El Centre Social de Sants es trasllada provisionalment al barri de la Bordeta, mentre es rehabilita la seva seu històrica ubicada al carrer d’Olzinelles, número 30. L’entitat s’estarà uns dos anys al número 5 de l’avinguda del Carrilet, mentre durin les obres que han de solucionar els problemes estructurals de l’edifici que pateix problemes derivats de la carbonatosi. Un cop rehabilitat, a més de l’associació veïnal l’equipament acollirà l’escola comunitària La Troca i el Punt InfoJove de Sants.

Edifici apuntalat des de fa gairebé 15 anys

La rehabilitació del Centre Social de Sants estava pendent des que el 2007 es va haver d’apuntalar l’edifici. Des de llavors, només se’n podia fer servir la planta baixa, que no té més de 300 m². El nou edifici en conservarà la façana i alguns dels mosaics de l’interior, però es basarà en una estructura totalment nova que permetrà multiplicar per quatre els espais ara mateix disponibles.

Un edifici modern i sostenible

La rehabilitació de l’edifici convertirà l’equipament en un immoble d’arquitectura moderna i sostenible. A la planta baixa hi haurà despatxos, una sala d’actes i un pati interior enjardinat. A les plantes primera, segona i tercera, uns passadissos al voltant de l’atri donaran accés a les aules de diverses mides on es distribuiran les activitats del centre social i de la trentena de col·lectius que acull l’entitat. També hi haurà espai per a La Troca i el punt d’informació juvenil que ara mateix està ubicat a la Casa del Mig.

Projecte de rehabilitació dels arquitectes Mercè Zazurca i Codolà i César Sánchez Medrano

Un espai digne després mig segle de lluita

L’inici de la rehabilitació de l’edifici històric del Centre Social de Sants és el colofó perfecte per a la celebració del 50è aniversari d’una associació de veïns emblemàtica. L’entitat ha liderat al llarg de les dècades lluites veïnals tan importants per al barri com la recuperació de l’antiga fàbrica tèxtil del Vapor Vell i l’ocupació de Can Batlló.