carril bici vallcarca

(ACN / Redacció) Barcelona ha iniciat les obres per implantar tres trams nous de carril bici a l’avinguda de Vallcarca, la Diagonal, i els carrers de Cantàbria i Santander. Tots tres estaran segregats i comptaran amb senyalització i semaforització específica en tots els trams de calçada. Els treballs estaran enllestits al llarg del 2023 i permetran connectar amb carrils bici ja existents com el d’Esteve Terradas, el del carrer de Santander i el de l’avinguda d’Esplugues.

Un carril menys a Vallcarca

En el cas de l’avinguda de Vallcarca, l’actuació és entre els carrers d’Esteve Terradas i la plaça de Lesseps. El carril serà unidireccional segregat i estarà a tocar de la vorera. Aquesta actuació comportarà, segons el tram, l’eliminació d’un carril de circulació o un cordó de serveis. En sentit descendent, el carril serà compartit amb el bus i els vehicles.

Segons ha detallat l’Ajuntament de Barcelona, aquesta actuació permetrà completar l’itinerari ciclista a l’avinguda Vallcarca, connectant la plaça de Lesseps amb el carril bici d’Esteve Terradas. Es preveu que les obres finalitzin l’abril del 2023.

A la Diagonal també es reurbanitzarà la terminal de busos

A la Diagonal s’implementarà un carril bici bidireccional entre l’Escola Universitària d’Empresarials i el Parc de Cervantes. En aquest cas, els treballs finalitzaran al juny del 2023.

Davant de l’Escola d’Empresarials el carril bici estarà situat a la calçada, i s’aprofitarà per reurbanitzar la zona de les terminals d’autobusos. En el tram entre González Tablas i Albert Bastardas, el carril bici ocuparà tota la calçada lateral actual, que deixarà de ser un espai per a vehicles. Finalment, en el tram entre el carrer d’Albert Bastardas i fins al Parc de Cervantes el carril estarà situat en un espai davant del parc.

Actuació als carrers de Cantàbria i Santader

Finalment, als carrers de Cantàbria i Santander entre Menorca i Ca n’Oliva, s’implantaran dos carrils unidireccionals segregats, a banda i banda del carrer, a tocar de la vorera. En alguns trams s’elimina carril de circulació o cordó de serveis. En aquest cas, el calendari fixa el gener del 2023 com a data de finalització de l’actuació.

Aquest carril connectarà el Poblenou i la Sagrera i també el polígon industrial Monsolís, a Sant Adrià de Besòs.