El tram BV-2041 entre Gavà i Begues

és, per tercer any consecutiu, el tram que encapçala el llistat de trams amb més risc de patir un accident i també figura entre dels trams amb més accidents per quilòmetre. Entre els trams amb més concentracions d’accidents a Catalunya se situen el tram de la c-31 entre El Prat de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola del Vallès i la Ronda Litoral (B-10) al Nus de la Trinitat en el seu enllaç amb la Ronda de Dalt (B-20) l’A-2 i la C-32.

El col·lectiu de moto representa una part important de l’accidentalitat mortal i greu (36% del total) a Catalunya  i es troba molt concentrada doncs el 50% dels accidents mortals i greus en moto es localitzen a tan sols el 10% de la xarxa, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Segons l’estudi presentat pel RACC, el risc de patir un accident greu o mortal a les carreteres catalanes es manté estable en l’últim trienni i els trams de major risc pels conductors es presenten de forma sistemàtica en vies de calçada única, amb intensitats de trànsit mitjanes o baixes.

La província de Barcelona és la segona demarcació amb major percentatge de quilòmetres de risc “alt” i “molt alt”, per darrera de Lleida mentre que Tarragona és la que menys en té amb un 20,7%.