El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, considera que la resolució del Tribunal Superior de Justícia Europeu no afectarà el decret català perquè aquesta nova legislació “no estableix proporcions entre taxis i VTC”, i que la norma que s’està jutjant és el reglament del 2018, que “va quedar anul·lat amb el decret llei actual”.

Aquest dijous s’ha conegut la resolució de l’advocat general de la Unió Europea, que s’oposa a establir topalls en el nombre de llicències de cotxes amb conductor, la coneguda norma de l’1/30. El lletrat diu que és “qüestionable” que el servei de taxi es pugui considerar com un servei d’interès econòmic general.

Segons Tito Álvarez, el decret del govern català no preveu un límit quantitatiu de VTC, sinó que exigeix una sèrie de criteris perquè puguin operar. En aquest sentit, ha defensat que, a Catalunya, “les coses estan ben fetes” i ha insistit que el decret “no es pot tombar tret que s’impugni”.

Álvarez també destaca que aquesta resolució no és, en cap cas, “vinculant, ni estableix cap jurisprudència”, i que la sentència definitiva no sortirà fins d’aquí a tres mesos.