(ACN) Élite Taxi assegura que els taxistes que treballen per Uber a Barcelona “no porten el distintiu identificatiu reglamentari que ha de ser visible pels usuaris a la part de darrere del cotxe” i així ho ha denunciat a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET). Cinc mesos després del retorn d’Uber a la capital catalana, Élite Taxi ha constatat que hi ha un centenar de llicències de taxi que sí que operen amb l’aplicació, tot i que ho fan sense els distintius necessaris. En conseqüència, l’associació ha demanat a l’IMET que sancioni l’empresa per incompliment “flagrant” de la normativa i que suspengui la seva activitat fins que tots els taxis estiguin identificats com a col·laboradors d’Uber a la finestra del darrere.

Denúncia a l’Institut Metropolità del Taxi

El document enviat a l’IMET diu que hi ha un “compliment desigual” de la normativa a l’àrea metropolitana però assenyala que és “especialment cridaner” el cas de l’app. “El 100% de llicències adscrites a l’aplicació d’Uber incompleixen flagrantment la norma”, asseguren, “perquè circulen sense portar cap distintiu de la companyia” que sigui visible pels clients. El text també inclou la informació que recull la pàgina web d’Uber i que segons assegura Élite indica que “a la ciutat de Barcelona, els taxistes que treballin amb Uber no han de portar cap adhesiu ni identificatiu de l’empresa al cotxe”.

Taxi

Demanen la suspensió immediata

Des d’Élite Taxi sol·liciten que se suspengui “amb caràcter immediat” l’activitat d’Uber per actuar en el servei de taxis de la capital catalana fins que “la totalitat” de les llicències de taxi de l’àrea metropolitana que utilitzen l’app “estiguin identificades a la finestra del darrere”. A més, demanen que s’incoï un expedient sancionador contra l’empresa i, si escau, contra les llicències de taxi que utilitzen aquesta aplicació, per prestar els seus serveis incomplint la identificació establerta legalment.