App d'Uber

Uber ha començat a treballar amb preu tancat amb taxis de Barcelona. Després d’obtenir l’autorització de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), la plataforma ofereix des d’aquest dilluns la tarifa 3, que permet als usuaris saber el cost final del trajecte abans de contractar la carrera.

Amb aquest servei, el director d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, afirma en un comunicat que “seguirem treballant en la recuperació del sector”, que fa mesos que denuncia que viu moments “molt difícils i agònics”. La companyia ja va denunciar que alguns conductors són reticents a treballar amb la plataforma per la “campanya d’intimidació”. Tot i això, Galiardo confia que els conductors que s’hi sumin “puguin sortir a treballar sense por de represàlies per part d’una part del sector”.

Incentius als taxistes

Més enllà de la possibilitat d’aconseguir clients, Uber també ofereix incentius als taxistes que s’afegeixin a la plataforma, a través d'”acords amb empreses col·laboradores”. Els conductors poden obtenir descomptes en la compra de vehicles elèctrics de Nissan i també a l’hora de fer benzina en benzineres Galp. A més, tenen dret a assegurança mèdica. Uber també bonificarà la quota del servei durant tres mesos a tots els taxistes que es donin d’alta a la plataforma abans del 28 de juliol.

Pel que fa als usuaris, l’app permet reservar taxis a preu tancat, però també es pot llogar un vehicle de Social Car o obtenir informació del transport públic. Segons Uber, Barcelona és la primera ciutat espanyola en què la plataforma integra també el transport públic en l’aplicació.

Després que rebessin el vistiplau de l’IMET, els sindicats de taxistes ja van reaccionar en contra que Uber pugui oferir aquest servei. De fet, el col·lectiu va amenaçar de posar Barcelona “potes enlaire”.

“No hi ha vehicles disponibles”

Al llarg del primer matí de funcionament, alguns usuaris han tingut problemes per contractar el servei. L’aplicació permet seleccionar l’opció de preu tancat i indicar el trajecte a fer, però a l’hora de fer la reserva un missatge alerta que “no hi ha vehicles disponibles”.

App d'Uber que indica que no hi ha vehicles disponibles

L’entrada en servei del preu tancat coincideix amb el mateix dia en què els taxistes han anunciat mobilitzacions contra Cabify i les llicències de VTC per la a setmana del 17 de maig.