El xoc s'ha produït cap a dos quarts de set a la sortida de l'estació del Clot-Aragó. Un tren de Rodalies que anava de Maçanet a l'Hospitalet de Llobregat ha col·lidit amb la part del darrere d'un Talgo que circulava davant seu. De moment, es desconeix la causa de l'accident. El xoc ha estat a molt poca velocitat i els desperfectes han estat mínims. Dels 150 passatgers que viatjaven en el tren de Rodalies 25 n'han resultat ferits lleus. Aquest és l'aspecte en que ha quedat el morro del tren de Rodalies després de xoncar contra el Talgo, que anava sense passatgers. Un dels treballadors del Talgo ha hagut de ser hospitalitzat amb problemes cervicals lleus. El Rodalies ha pogut recular pel túnel fins a situar-se a l'andana de l'estació del Clot, on els viatgers han pogut ser evacuats del tren pel Servei d'Emergències Mèdiques. Com a conseqüència del xoc, la circulació de les línies 1 i 2 de Rodalies s'ha vist afectada. Els trens de l'R1 circulen desviats per les estacions de Passeig de Gràcia i Sants i no paren a Arc de Triomf ni a Plaça de Catalunya. A l'R2 els trens circulen amb retards. El tren Talgo tenia previst realitzar aquesta nit el trajecte Barcelona - Zuric - Milà. Renfe informa que es farà el viatge per carretera amb autobusos.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en fase de prealerta el pla Ferrocat per l’encalçament entre un tren Talgo buit que es dirigia cap a l’Estació de França i un tren de Rodalies al túnel del Clot, a la sortida de l’estació del Clot-Aragó. Al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses unitats dels Bombers de Barcelona, que han baixat a la zona de vies i han accedit als trens per fer una primera inspecció i atenció al passatge.

El tren de Rodalies ha retrocedit fins a l’estació del Clot, on sis unitats del SEM han atès els 25 ferits lleus, bàsicament por contusions. El maquinista ferit al Talgo ha estat traslladat a l’Hospital Dos de Maig i la resta de passatgers del tren de rodalies, han estat atesos al mateix lloc dels fets.

A l’estació s’hi han desplaçat també agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional per assegurar la zona i facilitar l’evacuació del passatge i l’arribada dels cossos operatius. Els trens de la línia R1 es desvien per Passeig de Gràcia. El tren Talgo tenia previst realitzar aquesta nit el trajecte Barcelona – Zuric – Milà, que s’haurà de fer per carretera amb autobusos.