Transports  Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que fins a les quatre de la tarda, el metro i  els autobusos de Barcelona havien registrat 5.200 validacions de bitllets més que qualsevol dia laborable. La companyia assegura que aquesta nova crida al boicot no ha afectat l’ús dels principals mitjans, tot i que sí que ha provocat diverses incidències al metro i l’autobús.

Concretament la companyia parla d’incidents a les estacions de Jaume I (L4) i Drassanes (L3), on  un grup persones ha pintat  les màquines expenedores i validadores de bitllets. Pel que fa als autobusos, un grup d’entre 15 i 20 encaputxats ha punxat una roda i ha realitzat pintades a un vehicle de la línia 22.

Segons TMB, la primera convocatòria de vaga, el passat 10 de gener, no va tenir cap repercussió en l’ús del transport públic. Tampoc els tramvies, els Ferrocarrils de la Generalitat o Renfe no van tenir alteracions en el nombre de viatgers i van assegurar que el nombre de validacions havia estat el mateix al d’altres dies laborables.

La vaga s’ha convocat a través de Twitter (@_tmb51 i #tmb51), el blog TMB51 i Facebook. Els convocants busquen reviure l’esperit de la vaga de tramvies de 1951, una aturada en plena postguerra que va mobilitzar els barcelonins quan el preu dels bitllets es va disparar de 0,50 pessetes a 0,70. Va ser la primera gran manifestació contra el règim franquista.