Finalment no ha estat tan greu i aquesta tarda el metro ja oferia una imatge, pràcticament, de normalitat. Els serveis mínims del 50% han estat suficients i els temps d'espera no han passat dels vuit minuts a les hores punta. Això sí, al matí els que anaven camí de la feina s'han hagut d'estrènyer. "Mira com anem, com sardines en llauna." Tot i que no han pogut evitar les aglomeracions, la majoria han estat previsors i han sortit abans de casa per no fer tard. Tan matinar... "I no calia. A les nou ja era a la feina. He anat sobrat." A la xarxa de Rodalies la situació també ha estat de relativa normalitat durant tot el dia. Hi ha hagut retards puntuals en algunes línies però, en general, els serveis mínims del 66% a les hores punta s'han complert. Depenent del trajecte hi ha qui ha tingut més o menys sort. "Haig d'anar ara cap a Badalona perquè tinc un judici i he hagut se sortir abans del despatx. Aquí estem esperant, no hi ha problemes." "He estado una hora y pico en Cubelles. Además de la huelga, el tren iba con retraso." L'única incidència del dia s'ha produït a quarts de dues del migdia a l'estació de Sants quan uns piquets han bloquejat el pas d'un tren que viatjava cap a Sant Vicenç de Calders. Això ha provocat retards en algunes línies que, ben entrada la tarda, encara continuaven. La sortida de cotxeres per cobrir l'hora punta de la tarda s'ha desenvolupat, com al matí, sense incidències. Entre les quatre i les vuit del vespre els autobusos de Barcelona han funcionat al 50%. Un percentatge que el comitè de vaga d'autobusos considera abusiu, però que els usuaris, poc o molt, han notat. "Triga normalment cinc minuts entre un i l'altre i avui he hagut d'esperar-ne catorze, però bé, paciència." "Nosaltres fem un quart d'hora que esperem, hem sortit del metge i estem aquí esperant el 41, però no sé quanta estona fa que ja ha passat l'altre." "Todavía quedan por lo menos 17 o 18 minutos, o sea que de uno a otro.." Els efectes de la vaga s'han fet evidents sobretot fora de les hores punta. "En les hores considerades de menys afluència en els transports el nombre d'autobusos en circulació s'ha fixat en un 20% del servei d'un dia laborable. Així ha estat entre dos quarts de deu del matí i les quatre de la tarda, i a partir de les vuit del vespre..." Per això en aquestes franges horàries els usuaris han hagut d'esperar força més del que és habitual. "Casi una media hora. Aquí estoy, esperando hasta que venga. No hay otro remedio." Fins a les vuit del vespre els serveis mínims s'han complrer amb normalitat. Des de TMB asseguren que només s'han registrat una quinzena d'incidències en autobusos que estaven circulant, com pintades, rodes punxades o algun vidre trencat.

A les cotxeres del Triangle els autobusos han sortit aquesta tarda sense problemes.  Abans de les 16 h els conductors ja eren al seu punt de sortida per cobrir els trajectes corresponents. Els usuaris d’autobus diuen que sí que han notat  la vaga, sobretot perquè  han trigat una una mica més del que és habitual, entre 10 i 15 minuts.

En el cas de Renfe, des de les 17h fins a les 20.30 tornen a funcionar el serveis mínims amb el 66% dels combois. La vaga acaba a la mitjanit.

Vaga gairebé sense incidències

Són dels pocs incidents d’aquesta vaga en els transports públics. A l’estació de Sants, un piquet de treballadors de Renfe han tallat durant uns minuts el servei de trens de llarga distància quan han saltat a les vies. Els antiavalots de Mossos d’Esquadra han desallotjat al cap d’una estona les vies. L’acció ha provocat retards tant en el servei de Rodalies com en de l’AVE. Pel que fa al metro, TMB hi ha restablert ràpidament el servei, que s’ha interromput durant 10 minuts entre les 11.43 i les 11.52 h.

Per primera vegada, en una mateixa jornada de vaga coincideix l’aturada de serveis de metro, bus i tren. Els treballadors del transport públic es mobilitzen en contra d’una possible privatització del servei ferroviari i de les retallades de sou.

Els serveis mínims s’han complert

El servei de metro i bus, que entre les 6.30 h i les 9.30 i a la tarda entre les 16 h i les 20h  ha tingut una freqüència del 50% i ha funcionat sense problemes. En el cas del metro, però, la secció sindical de CCOO denuncia que l’empresa ha intentat que circulessin més trens dels pactats. En el servei de bus, la sortida de vehicles s’ha fet amb normalitat, tot i la presència de piquets a les portes. A partir de les 9 h, el servei ha funcionat al 20%, amb intervals entre els 16 i els 19 minuts en el cas del metro, i un de cada cinc autobusos, amb intervals variables segons les línies. Es manté en servei un cotxe en totes les línies de Bus del Barri.

Els trens de Rodalies, en canvi, han registrat retards de fins a 40 minuts durant els serveis mínims en la primera franja d’hora punta. En les primeres hores de la vaga de transport, la línia R13, de Lleida a Barcelona, ha circulat també amb retard. Fins les 17 h, el servei ha funcionat al 33%. Els sindicats xifren entre el 80 i el 90%  el seguiment dels treballadors a la vaga en el cas de Rodalies.

Als Ferrocarrils de la Generalitat, més tranquil·litat. Funcionen regularment i només hi hagut algun retard puntual per avaria. Els trens circulen amb normalitat perquè els sindicats majoritaris no s’han sumat a la convocatòria i només la secunda la CGT. Els trens de llarga distància d’AVE tampoc no registren incidents. El Ministeri de Foment ha establert uns serveis mínims més alts que en altres serveis, i circulen fins al 73% dels trens.