Prop d’un miler de treballadors del transport públic han participat aquest matí a la manifestació pel centre de Barcelona.

Els sindicats de Renfe, Adif i TMB protesten contra la liberalització del sector ferroviari i les retallades salarials aplicades a les plantilles de transport públic. La concentració ha començat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, ha passat per la plaça d’Espanya, des d’on els treballadors de TMB prosseguiran fins a la plaça de Sant Jaume, mentre que els de Renfe i Adif acabaran el recorregut a plaça de Sants.

“Ja n’hi ha prou de retallades, Transports de Barcelona en lluita” és la pancarta que encapçala la manifestació i amb la qual els empleats d’autobusos i metro de Barcelona volen denunciar la retallada salarial equivalent a la paga extraordinària de Nadal.
Els sindicats han criticat els serveis mínims decretats per la Generalitat i els han qualificat “d’abusius”. Els treballadors del sector ferroviari critiquen la decisió de dividir en dos la companyia estatal Adif: una per gestionar la xarxa convencional i una altra per gestionar la d’alta velocitat.

La manifestació ha partit de tres punts diferents. La columna que sortia de l’avinguda de Josep Tarradellas s’ha sumat a la de la plaça dels Països Catalans, i al final han avançat juntament amb la que partia de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Vilamarí.