MARC SERRA, Plataforma Aturem el Pla Paral·lel "S'amplien les voreres promovent-ne l'ús privat per terrasses. Nosaltres el que demanem és que estem en contra d'aquestes places en forma de i grega, i el que demanem és unes places rectangulars que permetin realment als veïns i veïnes poder-les usar." ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "El que sí que cal treballar, i aquest és el compromís que sorgeix del treball del dia a dia amb les entitats i que seguirem fent, també amb les que estan en contra, anirem parlant de com s'han de programar, insisteixo la paraula, com s'han de programar, els espais sorgits d'aquesta nova urbanització del Paral·lel."

La plataforma veïnal Aturem el Pla Paral·lel ha recollit més de 700 signatures per demanar a l’Ajuntament que modifiqui el projecte de reforma de l’avinguda. Diuen que tenen el suport d’una quarantena d’entitats i volen que s’obri un procés de participació ciutadana. El govern municipal ha dit que no aturarà les obres ni modificarà el projecte de reforma.

La plataforma proposa que les noves places que es crearan a la banda de l’Eixample siguin rectangulars i quedin lliures de terrasses. Volen que s’hi planti arbrat i s’hi instal·li mobiliari urbà suficient. També consideren excessiu el pressupost per a la nova il·luminació, uns fanals d’última generació. Aturem el Pla Paral·lel és una nova plataforma formada per entitats veïnals de la zona del Paral·lel nascuda amb l’objectiu de convèncer l’Ajuntament perquè modifiqui el projecte de reforma de l’avinguda. Els veïns s’han concentrat aquest dijous i han acabat tallant el trànsit. 

El govern municipal ja ha deixat clar aquest dijous que no té la intenció de parar les obres ni modificar el projecte de reforma. De fet, en la Comissió d’Hàbitat Urbà, el Grup Municipal d’ICV-EUiA s’ha quedat sol defensant la paralització de les obres per engegar un procés participatiu. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha dit que la reforma té “un gran consens amb les entitats veïnals”. Sí que ha reconegut, però, que hi ha “alguns grups que hi estan en contra i que qüestionen els usos que es deriven de la urbanització”. En la comissió, el govern de CiU i el PP han pactat crear “un espai de treball compartit” per tal de definir els usos que han de tenir les noves places que tindrà l’avinguda a la banda de l’Eixample. Vives ha dit que es treballarà amb totes les entitats, “també les que hi estan en contra”.