Dia sense Cotxes 2022
Imatge: Carlota Serarols (Ajuntament de Barcelona)

El 22 de setembre és el Dia sense Cotxes 2022 a Barcelona. S’emmarca dins la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat i promoure desplaçaments sostenibles per millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat viària.

Et detallem tot el que has de saber sobre el Dia sense Cotxes 2022 a Barcelona: què és, activitats i carrers tallats.

Què és el Dia sense Cotxes 2022?

El Dia sense Cotxes és una de les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat per reivindicar que els mitjans de transport sostenibles — anar a peu, bici i transport públic— són la base de la mobilitat del futur a la ciutat. Per conscienciar la ciutadania, el teixit associatiu tallarà alguns carrers de Barcelona i organitzarà activitats de petit format.

Una de les novetats destacades del Dia sense Cotxes 2022 a Barcelona és la Jornada sobre innovació en mobilitat, en què es presentaran diversos projectes de mobilitat sostenible i es debatrà com promoure-la i posar-la en pràctica. L’acte es farà al pati de l’Institut d’Estudis Catalans a partir de les 9 h.

Una vintena d’activitats pel Dia sense Cotxes 2022 a Barcelona

Hi ha preparades més d’una vintena d’activitats amb motiu del Dia sense Cotxes 2022. Les propostes van des d’un taller infantil per entendre els avantatges i inconvenients de moure’s en cada mitjà de transport fins a un taller de reparació de bicicletes o un circuit en patinet.

El Dia sense Cotxes és només una de les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat. Entre el 16 i el 22 de setembre, a Barcelona hi haurà més d’un centenar de propostes. La novetat principal va tenir lloc el cap de setmana del 17 i el 18 de setembre amb una jornada de portes obertes als diferents equipaments que permeten garantir la mobilitat en el dia a dia. Es va poder visitar el Centre de Serveis Municipals, el Centre d’Informació de Rodalies, els tallers del metro o les cotxeres del TRAM.

Carrers tallats pel Dia sense Cotxes 2022

Alguns carrers de Barcelona s’ompliran d’activitats durant el Dia sense Cotxes 2022. Et situem al mapa la vintena de propostes que hi haurà aquest 22 de setembre. Carrers com el de Bailèn, Felip II o la carretera de Vallvidrera estaran tallats en alguns moments del dia per acollir les activitats.