Estació Nord

L’Estació del Nord ha tancat la temporada d’estiu recuperant el volum d’activitat prepandèmia. Concretament, els mesos de juny, juliol i agost s’han registrat més de 41.000 arribades i sortides d’autocars, això suposa un increment del 48 % respecte a l’estiu del 2021. Les línies amb més demanda són les de destinacions internacionals, la Costa Brava i punts d’interès de proximitat com La Roca Village. Des del govern municipal en fan un balanç positiu perquè la transformació que es va impulsar l’any passat perquè sigui un punt de mobilitat de referència per als turistes, ha servit per revertir les xifres.

Descentralitzar el turisme i ordenar la mobilitat

A l’Estació del Nord s’han agrupat moltes de les línies que fins ara sortien i arribaven del centre de la ciutat, autocars que abans tenien parada d’inici i final a la ronda de la Universitat i també els que uneixen Barcelona amb el Maresme i la Costa Brava

El primer tinent d’alcalde i president de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), Jaume Collboni, ha assegurat que els resultats són positius tant per al turisme com per als visitants: “La transformació que hem impulsat per modernitzar l’estació va en la línia de descentralitzar el turisme i ordenar millor la mobilitat de la ciutat”.

Els serveis turístics que s’estan oferint a l’estació garanteixen una oferta de qualitat atractiva per al visitant i que sobretot és coherent amb el model equilibrat que volem per a la ciutat”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

700.000 viatgers

Durant els tres mesos que dura la temporada alta, el nombre de viatgers que han passat per l’estació supera els 700.000, tants com el 2019 i un 65 % més que l’any passat.

Segons les xifres del consistori, l’estació s’ha consolidat com a referent de sortides i arribades d’autocars a destinacions nacionals i internacionals amb els operadors de referència. També és l’origen i final de viatges com els organitzats per a la gent gran —com per exemple l’Imserso— i de colònies d’estiu per a nens i joves.

Pel que fa a les línies amb destinacions internacionals han crescut un 32 %. França i Itàlia són els països amb més demanda. I pel que fa als desplaçaments dins el territori català, lidera el rànquing la Costa Brava, amb un 50 % més de sortides. El segueixen els Pirineus, la línia que porta a Cardedeu —perquè fa parada a La Roca Village— i l’aeroport de Girona.