El delegat sindical del SIT al Comitè d’Empresa de TMB, Jesús Linares, ha assegurat a betevé que els serveis mínims anunciats per a la vaga de busos durant la Mercè “són excessius i desvirtuen la reivindicació de la vaga”. En concret, s’han decretat un 40 % de serveis mínims les hores punta i un 20 % les hores vall del dia 22 de setembre, un 33 % en les franges de vaga els dies 24, 25 i 26 de setembre i un 20 % en les franges dels dies 23, 27, 28, 29 i 30 de setembre.

Linares considera que aquests serveis mínims decretats “haurien de ser només als llocs de la ciutat on no hi ha cap altre transport públic”, ja que a la resta de Barcelona existeix “una bona connexió” amb metro, Ferrocarrils o tramvia. Pel que fa a la possibilitat de desconvocar les vagues, el delegat sindical ho veu molt complicat perquè ha acusat l’empresa de no cedir per acontentar els increments salarials que demanen.

La voluntat de negociar ha sigut zero, des del minut u. Només han posat pals a les rodes per encaminar-nos a fer aquesta vaga, malauradament”
Jesús Linares, delegat sindical del SIT al Comitè d’Empresa de TMB