Des de la matinada d’aquest dimecres, el pas pel tronc central de la ronda del General Mitre està tallat en tots dos sentits entre els carrers de Balmes i General Mitre. El sentit Llobregat es va tallar ja diumenge. Tots els vehicles circulen desviats pels carrils laterals, i això ha permès començar la supressió del pas per sota del carrer de Muntaner, que s’aprofitarà per fer-hi un dipòsit d’aigües pluvials. Aquesta és la part més complexa de tota l’obra.

El projecte de la remodelació és el que es va aprovar el 2006 després d’un llarg procés participatiu en què els veïns també van poder fer-hi aportacions, i convertirà la nova ronda, en aquest tram, en una via amb voreres de cinc metres i tres carrils de circulació en cada sentit, amb els vials separats per una mitjana de dos metres en la qual es plantaran arbres. Un dels tres carrils es destinarà a la circulació de busos i taxis.

Per optimitzar els desplaçaments a la ciutat, l’Ajuntament recomana evitar el tram en obres de la ronda del General Mitre, entre el carrer de Mandri i Balmes, i buscar itineraris alternatius.