(Agències) El Sindicat Espanyol de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) ha desconvocat les quatre jornades de vaga previstes per als dies 1, 4, 6 i 12 de març, després d’arribar a un acord amb l’empresa en una reunió celebrada aquest dijous. SEMAF ha informat que la vaga s’ha desconvocat després d’aconseguir tots els punts plantejats, relatius als processos de personal i a l’adequació de quadres de tasques.

Ambdues parts han acordat iniciar els tràmits per publicar, amb caràcter immediat, l’oferta pública de feina per cobrir els processos de personal que garanteixin el servei, així com la necessitat de personal generada amb els acords de jornada recollits en el conveni col·lectiu. També es posaran en marxa els processos de jubilació parcial per que la seva previsió permeti establir les necessitats de noves entrades i cobertura, així com les de mobilitat i adscripció a gràfic, perquè se segueixin fent les designacions i moviments de personal.

El traspàs de Rodalies, una negociació paral·lela

D’altra banda, els comitès d’empresa de Renfe i Adif van mantenir aquest dimecres una reunió amb motiu dels darrers anuncis fets sobre el traspàs de Rodalies. Els sindicats asseguren que es tracta “d’un procés que va en paral·lel al de la vaga desconvocada avui”.

Segons el sindicat SEMAF, els avenços del ministeri “no s’ajusten als compromisos adquirits en la desconvocatòria de vaga del novembre del 2023″. El sindicat ha avançat que proposarà la convocatòria del comitè general d’empresa al més aviat possible, per aconseguir una unitat d’acció que inclogui la totalitat de les persones treballadores i col·lectius d’ambdues empreses públiques en les actuacions que es decideixi dur a terme.