(ACN) El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha afirmat que s’ha aconseguit un “acord polític” amb ERC, Junts, PSC i la CUP per exigir un nivell mínim de B2 de català a taxistes i conductors de VTC. Així ho ha dit després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb les forces polítiques al Parlament, però ha subratllat que aquest “principi d’acord” està condicionat a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat. Álvarez ha assenyalat que aquest primer pas amb els partits s’havia de fer perquè es buscava “el màxim consens”. En aquest sentit, ha justificat l’absència dels comuns a la trobada per un tema d’agenda i confia que s’hi acabin sumant.

El portaveu del sindicat ha precisat que l‘acreditació del català serà per a noves llicències, tot i que la voluntat del sindicat era que fos amb caràcter retroactiu, “amb algunes excepcions”, ha apuntat. D’aquesta manera, segons ha indicat, es modificarà la llei del taxi del 2003 per canviar el requisit de B1 pel de B2 i que les VTC incorporin una credencial que obligui al nivell B2 de català. Álvarez ha explicat ha demanat que s’inclogui el sector en el Pacte Nacional per la Llengua, “igual que la sanitat”, i ha indicat que ho estudiaran. Tot plegat està lligat a l’aprovació de pressupostos a Catalunya i per això ha recalcat la importància d’aprovar-los: “Farem pressió perquè és la supervivència del taxi”.

S’imposaran sancions per “mala praxi” dels taxistes

D’altra banda, Álvarez ha explicat que s’ha pactat incloure multes als taxistes que, per exemple, “no apliquin una tarifa correcta” i se’ls retirarà el vehicle al dipòsit. Això suposarà una falta greu i els professionals que n’acumulin tres se’ls suspendrà la llicència. El portaveu d’Élite Taxi espera que en “qüestió de temps estigui la llei”, tot i que ha reconegut que ara caldrà afegir les aportacions dels diferents grups, així com els temps i import de les sancions. 

Álvarez ha admès estar “molt content” després de la reunió i considera que suposarà una millora de la qualitat del nivell del servei en general a Catalunya: “Qualsevol no podrà portar persones com està passant ara”.