Foto: Renfe

(ACN) Renfe ha iniciat les obres del nou centre de gestió d’operacions per als serveis AVE, Avlo, Euromed, Alvia, Intercity i Avant, que s’instal·larà a l’estació de Sants. Les obres tenen una inversió prevista de més d’un milió d’euros. El nou centre a Sants tindrà una superfície de 144 m² i permetrà augmentar el nombre de persones que treballen en el funcionament i operacions d’aquests serveis de llarga distància, que passaran de 26 a 37.

Així mateix, segons la companyia permetrà una millor coordinació entre els equips operatius i els d’atenció al client i es podrà donar una “resposta àgil, ràpida i eficaç” en cas d’incidències. Actualment, Renfe té centres de gestió d’operacions a l’estació de França i al Clot, destinats a Rodalies.

Un centre amb tecnologia més moderna

El nou centre estarà equipat amb tecnologia més moderna, com un videomosaic format per 14 pantalles per controlar tota la situació del servei. En el centre de gestió d’operacions es fa el seguiment en temps real de tots els elements relacionats amb el tren, des de la programació fins a la seva arribada a destinació.

Així, es treballa en la programació diària del servei i, en cas d’incidència, en alternatives de desplaçament si és necessari. Per exemple, és aquí on es decideix si cal assegurar els enllaços de transport de viatgers amb autobusos o taxis en cas d’incidències, o es dona resposta a problemes a bord, decidint si calen també àpats, begudes, o estades en hotels.