multa patinet elèctric
Foto: David Cobo (ACN)

Fins a finals d’agost la Guàrdia Urbana ha posat 14.248 sancions a patinets elèctrics, 1.500 més que l’any anterior. La xifra suposa un increment de l’11,7 % respecte al mateix període del 2021, quan se’n van posar (12.754). De fet, les sancions a patinets no paren de créixer i coincideixen amb les conclusions d’un estudi del RACC que posa de manifest que molts dels conductors infringeixen la normativa.

Entre les infraccions habituals que recull l’estudi del RACC hi ha l’excés de velocitat, circular contra direcció o per la vorera, saltar-se els semàfors o portar els auriculars posats. A més, el 32 % admet que desconeix la normativa d’ús dels patinets. Precisament aquesta setmana la Guàrdia Urbana ha reforçat els dispositius de control dels patinets a diferents punts de la ciutat per garantir que compleixen la normativa de circulació.

Colau: “Els patinets s’han de disciplinar”

En una entrevista a TV3, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès que quan la Guàrdia Urbana veu una infracció “actua i sanciona”, però reconeix: “No és suficient”. “Els patinets s’han de disciplinar”, sentencia. En aquest sentit, assegura que des de l’Ajuntament han instat a la Direcció General de Trànsit (DGT) que estudiï obligar els conductors a portar el cas, tenir assegurança i també disposar d’alguna identificació “perquè és un vehicle”. “Els patinets a la vorera tindran sancions i no es permetrà en cap cas”, assegura.