multa patinet elèctric
Foto: David Cobo (ACN)

Fins a finals d’agost la Guàrdia Urbana ha posat 14.248 sancions a patinets elèctrics, 1.500 més que l’any anterior. La xifra suposa un increment de l’11,7 % respecte al mateix període del 2021, quan se’n van posar (12.754). De fet, les sancions a patinets no paren de créixer i coincideixen amb les conclusions d’un estudi del RACC que posa de manifest que molts dels conductors infringeixen la normativa.

6 de cada 10 usuaris de patinet admeten que circulen amb excés de velocitat, segons el RACC
La xifra es triplica en comparació amb l’any passat i els usuaris reconeixen altres conductes de risc, com saltar-se semàfors, no portar llum de nit o conduir amb auriculars

Entre les infraccions habituals que recull l’estudi del RACC hi ha l’excés de velocitat, circular contra direcció o per la vorera, saltar-se els semàfors o portar els auriculars posats. A més, el 32 % admet que desconeix la normativa d’ús dels patinets. Precisament aquesta setmana la Guàrdia Urbana ha reforçat els dispositius de control dels patinets a diferents punts de la ciutat per garantir que compleixen la normativa de circulació.

Colau: “Els patinets s’han de disciplinar”

En una entrevista a TV3, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès que quan la Guàrdia Urbana veu una infracció “actua i sanciona”, però reconeix: “No és suficient”. “Els patinets s’han de disciplinar”, sentencia. En aquest sentit, assegura que des de l’Ajuntament han instat a la Direcció General de Trànsit (DGT) que estudiï obligar els conductors a portar el cas, tenir assegurança i també disposar d’alguna identificació “perquè és un vehicle”. “Els patinets a la vorera tindran sancions i no es permetrà en cap cas”, assegura.