L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha referit a l’enquesta del RACC en què un 59 % dels usuaris dels patinets elèctrics admeten que circulen més ràpid del permès. Segons ha dit, “els patinets elèctrics no poden circular per la vorera. I punt, perquè posa en perill els vianants. No hi ha discussió”. Ho ha afirmat en una entrevista a TV3 aquest dimecres, en què ha assegurat que tot i que és “una alternativa al vehicle de motor ha de seguir unes normes”. I ha puntualitzat: “Els patinets elèctrics s’han de disciplinar”.

L’alcaldessa ha explicat que el govern municipal està preocupat amb les infraccions d’aquest vehicle i ha xifrat en 16.000 les denúncies que ha posat la Guàrdia Urbana aquest 2022.

Peticions a la DGT

L’alcaldessa ha explicat que amb les sancions no n’hi ha prou. Per això, afirma que l’Ajuntament en bloc ha demanat a la Direcció General de Trànsit (DGT) que actuï i que obligui els conductors a dur casc, a tenir contractada una assegurança i que hi hagi algun tipus d’identificació del vehicle.