L’accident s’ha produït a dos quarts de nou del matí, a la cruïlla del carrer de Santaló i la travessera de Gràcia. El conductor, un home de 58 anys, ha patit un mareig i ha perdut el control del cotxe.

Segons diversos testimonis el vehicle anava ràpid i ha acabat pujant a la vorera, ha envestit dos vianants i ha provocat destrosses a una desena de motos aparcades i les terrasses de dos establiments,que estaven sense clients.

El conductor no havia pres ni drogues ni alcohol

Segons ha informat l’Ajuntament, el conductor, un home de 58 anys, ha donat negatiu a les proves d’alcoholèmia i drogues. La Unitat d’Investigació i Prevenció d’Accidents de la Guàrdia Urbana investiga els fets.

motos destrossades accident cotxe travessera Gràcia i carrer Santaló

Quatre ferits: el més greu una nena de 10 anys

L’accident ha provocat quatre ferits: el conductor, la copilot i dos vianants més.

Un d’ells és una menor de 10 anys, que ha quedat en estat greu i amb pronòstic reservat. Està ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu. Ha hagut de ser intubada i ha patit traumatisme cranioencefàlic, abdominal i pèlvic i també una fractura a la cama.

Un mareig temporal, possible causa de l’accident

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat set unitats al lloc dels fets, entre les quals una ambulància pediàtrica per atendre la menor ferida. Els dos ferits menys greus són el conductor i la seva acompanyant, amb policontusions. També n’ha resultat ferida una dona de 61 anys.

Segons una primera anàlisi del SEM, el conductor ha perdut el control del cotxe “per indisposició temporal”. Apunten que pot haver tingut un mareig o lipotímia i descarten que hagi patit un infart, com alguns testimonis havien dit en un primer moment.

L’accident s’ha produït en plena hora punta i ha provocat problemes de trànsit. La Guàrdia Urbana ha interromput la circulació de vehicles a la travessera de Gràcia i els ha desviat pel carrer de Santaló. Poc abans de les 11 h, s’ha restablert la circulació i els busos de les línies D40 i 27 han pogut tornar a passar per aquest punt.

Poc després d’aquest accident se n’ha produït un altre a Sarrià. Al carrer d’Anglí un motorista que ha caigut del vehicle ha estat atropellat per un autobús que circulava per aquell tram.

Escolta a continuació com ha explicat l’accident un testimoni a ‘El matí de Barcelona’: