Aquest carril es convertirà el curs vinent en una zona d'estacionament per a autocars. Hi aparcaran els vehicles que deixen i recullen els alumnes de les tres escoles que hi ha a la zona. Per poder mantenir els dos carrils de circulació actuals es prendrà espai a la mitjana, que es reduirà en tres metres i mig. L'objectiu és evitar imatges com aquestes: col·lapse a la zona a les hores d'entrada i sortida de les escoles. Pels responsables de l'Ajuntament, però, per evitar els embussos cal també un canvi de mentalitat. MANUEL VALDÉS, gerent d'infraestructures i coordinació urbana d'Hàbitat Urbà "Amb independència que aquí els busos tindran un espai per no estar al mig del carrer, a més d'això també és molt important que es conscienciïn els pares que portar els nens en transport públic por reduir la situació de col·lapse que es produeix en aquests horaris." Les obres, que han començat avui, han obligat a tallar completament el trànsit a l'avinguda d'Esplugues en sentit Llobregat. Estarà així fins al 10 de setembre, pocs dies abans que comenci el curs. Els vehicles es desvien ara pel carrer del Gran Capità, els dels Cavallers i el González Tablas, des d'on poden tornar-se a incorporar a l'avinguda. Amb el trànsit restablert, al setembre només quedarà pendent la plantació d'arbres a la mitjana i a les voreres. Tot plegat, tindrà un cost de 260.000 euros.

Els treballs consisteixen a crear un nou carril d’estacionament de 3,5 m d’amplada per autocars, a la calçada costat muntanya, en sentit Llobregat, de l’avinguda d’Esplugues. Els dos carrils de circulació existents, de tres metres d’amplada cadascun, es desplaçaran cap a la mitjana, que serà més estreta.

Els treballs es faran en una única fase des d’aquest dimarts fins al 10 de setembre i comporten talls de trànsit de vehicles, que ara es desvien pels carrers de Gran Capità, Cavallers i González Tablas, des d’on poden tornar a agafar l’avinguda d’Esplugues. En aquestes vies s’hi han habilitat diversos itineraris i carrils de circulació alternatius, que estaran en funcionament mentre durin les obres.

Malgrat que el trànsit es reobrirà abans de l’inici del curs escolar, els treballs continuaran a la vorera i la mitjana, amb la plantació d’arbres a partir del mes de novembre. Les obres, que han de servir per millorar la mobilitat a la zona en hora punta, tenen un pressupost de 260.000 euros.