Els operaris ja s'han afanyat a instal·lar reflectors per senyalitzar els canvis en la circulació al carrer de Mallorca i a eliminar els fanals que hi ha a la vorera. i tot, perquè durant aquests dies es puguin desmuntar definitivament i sense entrebancs dues de les grues, abaixar-ne l'altura d'una tercera i canviar-ne l'úbicació d'una quarta. A més, està prevista que se'n col·loqui una de nova de 180 metres. Per fer aquests canvis Des d'avui i fins dilluns vinent el carrer de Mallorca perdrà el carril bus i hi quedaran tres carrils de circulació. A més, per la vorera del temple tampoc no hi podran passar els vianants. A partir del 3 de gener i fins al 8 es passarà de tres carrils de circulació a un que hauran de compartir els vehicles privats amb els autobusos. La darrera fase dels treballs afectaran des del 8 fins al 22 de gener el carrer de Provença, per on només podran circular els veïns que hagin d'entrar el vehicle a un aparcament privat. MARIA LÓPEZ "Si s'ha de fer s'ha de fer. És tonteria que ens oposem.Que representa unes molesties pel veïnat i per la gent, això és evident." EMILIANO RODRÍGUEZ "Lógicamente la circulación la va a poner un poquito más difícil, hay otras alternativas y pienso que el hecho de acabar la Sagrada Família pues lo merece". MANUEL ANDRADA "Si, mucha filosofia o un poquito protestar como estoy haciendo ahora y a consolarse". Qui hi troba més dificultat són els taxistes, que veuen com perden el carril bus taxi que hi ha al carrer de Mallorca. CARMEN REYES, taxista "Pues si sólo dejan un carril estaría bién que al servicio bus taxi se le diera otra alternativa". Durant aquest temps s'han anul·lat dues parades d'autobús.

Durant aquests dies es desmuntaran definitivament dues de les grues del temple. Una tercera grua es canviarà de lloc i s’escurçarà l’alçària d’una altra. A més, s’instal·larà una nova grua de 180 metres.

A partir d’aquest dimarts i fins al dia 2, queda tallat un carril de circulació al carrer de Mallorca en el tram comprès entre el carrer de la Marina i de Sardenya, que ara tindrà tres carrils de circulació. Això provocarà afectacions al trànsit i també a la xarxa de transports públics. TMB ha hagut d’anul·lar dues de les parades d’autobús que hi ha als voltants del temple i les ha desplaçat provisionalment en altres punts del carrer de Mallorca. Concretament, fins al dia 8 de gener, la parada Mercat de la Sagrada Família es traslladarà a la plaça de Gaudí i la del Temple Expiatori de la Sagrada Família se substituirà per una altra a la plaça de la Sagrada Família.

A partir del dia 3 i fins al 8 de gener, les restriccions de trànsit a la zona seran més importants, ja que hi haurà un únic carril de circulació que serà exclusiu per a autobusos i veïns. La segona fase dels treballs es desenvoluparà del 8 al 22 de gener quan s’haurà de tallar el trànsit de vehicles al carrer de Provença, en el tram comprès entre els carrers de la Marina i de Sardenya.