Dos camions de gran tonatge surten de la ronda del Litoral per la sortida 24, a l'altura del Fòrum. És hora punta, dos quarts de vuit del matí d'un dia laborable. Com és habitual, la ronda va plena. Acte seguit els dos vehicles circulen en paral·lel a la Litoral pel passeig de Garcia Fària. Sorprenentment, arribats a la cruïlla amb Selva de Mar, tornen a entrar a la ronda. Ho fan amb problemes, l'entrada és estreta, i col·lapsen durant uns minuts l'encreuament. Finalment, ho aconsegueixen. Per què ho fan? Segons ha explicat la Guàrdia Urbana als veïns del carrer, molestos amb la situació, les camions pretenen estalviar-se part de l'embús que es fa a primera hora a la ronda del Litoral. Ara bé, el que acaba passant és que col·laboren a col·lapsar també el passeig de Garcia Fària. Amb una hora de gravació hem pogut comptar una vintena de camions que surten de la ronda i hi tornen a entrar. "El conflicte principal el trobem en aquest punt, a l'entrada 24 de la ronda, al passeig de Garcia Fària. És aquí on l'entrada dels camions cap a la ronda causa el col·lapse dels carrers adjacents." JORDI SERRA, president de l'Illa del Mar: "Es crea un embús de trànsit brutal. La gent s'impacienta, la gent comença a fer sonar els clàxons i de vegades tenim un concert aquí que dura fins a les 10, que no s'aclareix el trànsit." Farts de la situació han gravat alguns vídeos, com aquest, que demostren el concert i que ja han fet arribar al consistori perquè posi fi a la situació.

BTV ha pogut comprovar “in situ” la picaresca. En una hora de rodatge, de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de nou, una vintena de camioners han sortit i tornat a entrar a la ronda en aquest tram.

Segons els veïns del passeig, és una situació que succeeix pràcticament cada dia. Quan volen tornar a entrar a la ronda del Litoral, sovint els camions obstaculitzen el pas al carrer de Selva de Mar. L’entrada 24 a la ronda és força complicada, ja que fa una corba pronunciada. La cruïlla es col·lapsa i, de retruc, el passeig de Garcia Fària també. Això provoca un concert de clàxons que, segons denuncien els veïns, s’allarga durant hores.

Diverses comunitats de les illes de Diagonal Mar s’han adreçat a l’Ajuntament perquè posi solució al problema. En una reunió aquest dilluns a la tarda, representants de la Guàrdia Urbana han assegurat als veïns que hi buscaran solucions.