L’Auditori oferirà més de 300 propostes musicals, entre concerts i altres espectacles, durant la temporada 2016-2017. Serà una programació que avança amb la voluntat de connectar els diferents cicles per buscar confluències d’estils i artistes.

El cicle Emergents Barcelona Music Festival es fixarà en els valors emergents de la música simfònica i el jazz. Uns concerts que tindran la col·laboració de l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, l’ESMUC o el Taller de Músics. Es farà del 18 al 23 d’abril de l’any que ve i hi actuaran artistes d’arreu del món.

La temporada de música antiga la protagonitzaran projectes com la gravació del ‘Concert per a violí i orquestra’ de Mendelssohn, dirigit per Pabli Heras Casados. També es farà un homenatge als 450 anys del naixement de Monteverdi i es podrà sentir un concert inspirat en la Capella Sixtina a càrrec de la formació ‘The Sixteen’.

Pel que fa a la música de cambra, un dels protagonistes serà Brahms amb el projecte Brahms Piano Quartet; també es farà la primera actuació a L’Auditori del Jerusalem Quartet, que celebra el 20è aniversari, o la interpretació d’obres de Georg Freidrich Haas a càrrec del quartet Diotima.

La Banda Municipal de Barcelona celebrarà el seu 130è aniversari i els 10 anys a L’Auditori, amb 20 concerts, entre els quals l”Ocell de foc’, de Stravinsky, o la interpretació de la banda sonora de Ben-Hur.

Els cicles Amplificats i Escenes posaran el toc més modern a L’Auditori obrint-lo a altres gèneres i formats. En destaca la programació dedicada al folk britànic o l’homenatge al cantant David Bowie.

Entre les moltes activitats del servei educatiu de L’Auditori, en destaca la celebració d’un gran concert que girarà entorn de Picasso. Repassarà les influències musicals del pintor malagueny, des de la cançó francesa fins a autors clàssics com Granados o Falla.