(ACN) Norwegian reobrirà aquest dilluns la seva base a Barcelona, després de veure’s obligada a tancar el 2020. L’aerolínia tindrà dos avions Boeing 737 i les seves respectives tripulacions a l’aeroport del Prat, d’aquesta manera crearà 65 llocs de feina directa, entre pilots i personal de cabina. Norwegian unirà la capital catalana amb vuit destinacions de quatre països nòrdics: Oslo, Bergen i Stavagner (Noruega); Copenhaguen i Aalborg (Dinamarca); Estocolm i Gotemburg (Suècia); i Hèlsinki (Finlàndia). L’operativa de Norwegian funcionarà entre l’1 de maig i el 31 d’octubre, i cada temporada d’estiu els anys vinents.

Fins al 2020, Norwegian va arribar a tenir la seva base de llarg radi al sud d’Europa a l’aeroport del Prat, amb sis aparells que unien Barcelona amb els Estats Units. La companyia, però, va patir fortes dificultats financeres i va pactar amb els sindicats un ERO de gairebé un miler de treballadors arreu de l’Estat.

Aquest estiu passat, Norwegian va anunciar que recuperaria la base a Barcelona, on també té una de les seves tres seus administratives, amb 130 treballadors

Una cinquantena de rutes programades

En total, aquest estiu Norwegian operarà 49 rutes, incloses les vuit de Barcelona, des de nou aeroports a l’estat: Alacant, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Eivissa, Madrid, Màlaga, Palma i Tenerife Sud. D’aquests, només Barcelona, Alacant i Màlaga són bases operatives, on pernocten els avions i les tripulacions.