Malgrat les aglomeracions que s’han produït al centre de Barcelona durant el pont de la Puríssima, els eixos comercials de la zona assenyalen que això no s’ha traduït en moltes vendes. “No han estat per tirar coets”, ha valorat Núria Paricio, directora de l’associació comercial Barcelona Oberta. En declaracions a betevé, explica que els barcelonins que normalment compren per la campanya de Nadal han marxat fora, mentre que les persones que han vingut de la resta de Catalunya o de l’estat ho fan més per “passejar i veure la ciutat que no pas per comprar”.

Als eixos comercials de la resta de barris la dinàmica ha estat semblant. Pròsper Puig, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, explica que per ells el pont de desembre no acostuma a ser un moment de moltes vendes sinó que els barcelonins opten pel comerç de proximitat en les ofertes del black friday i per fer les compres de Nadal a partir del 9 de desembre.

Tot i que les vendes no han estat nombroses aquests dies, els comerciants, tant del centre com de la resta d’eixos de la ciutat, es mostren optimistes de cara als pròxims dies. Confien que tindran unes dades “molt bones” de cara a la setmana que ve, la prèvia a Nadal.

Menys vendes en comparació amb el pont del 2020

Paricio ha dit que encara no tenen xifres de les vendes d’aquest any durant el pont de desembre, però ja avança que seran pitjors que les de l’any 2020. La directora de Barcelona Oberta recorda que el desembre de l’any passat la gent estava confinada al seu municipi, fet que va provocar cues immenses al centre de Barcelona.

A més, Paricio apunta que el Black Friday s’ha consolidat a la societat i que això fa que els clients avancin les compres aprofitant aquest esdeveniment i, per tant, aprofiten el pont de la Puríssima per marxar fora. Puig coincideix en aquesta diagnosi i, de fet, són les bones vendes d’aquesta campanya de descomptes les que els fan pensar que la campanya de Nadal serà millor que la d’anys anteriors, fins i tot millor que la del 2019.

Paricio espera una “campanya fantàstica” de Nadal sempre que no hi hagi una nova onada de la pandèmia que “faci retrocedir”. Tot i l’increment dels casos de la variant òmicron i l’empitjorament d’algunes dades epidemiològiques, Barcelona Oberta confia que no s’aplicaran noves restriccions i es permetrà l’activitat econòmica normal: “Els comerços del centre ho necessiten molt”.

Nadal a Barcelona 2021: agenda d’activitats

Aquí trobaràs moltes activitats que es fan per celebrar Nadal a Barcelona! T’hi apuntes?