Falten només dues setmanes perquè el Barça aterri a Montjuïc i ja es comencen a saber detalls del pla de mobilitat a la muntanya que l’Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona estan acabant de concretar aquests dies. Segons ha pogut saber betevé el pla s’activarà tres hores abans de l’inici dels partits. Des d’aquell moment es tancarà l’accés de vehicles a la zona 0 al voltant de l’estadi i s’activaran els autobusos llançadora que facilitarà TMB.

També hi haurà control d’accés als vehicles que intentin entrar a les barriades de Can Clos i el Polvorí, dues de les zones que més s’utilitzen com aparcament durant els grans esdeveniments que tenen lloc a la muntanya.

Els veïns de Can Clos i el Polvorí no tindran acreditacions per estacionar al barri

Precisament el veïnat d’aquesta zona havien demanat a l’Ajuntament que estudiés la possibilitat de repartir un sistema d’acreditacions per als vehicles censats en aquests barris amb l’objectiu d’assegurar que els veïns hi poguessin circular i aparcar sense problemes. El sistema, expliquen alguns d’aquests veïns, va funcionar molt bé fa 30 anys durant la celebració dels JJOO de Barcelona 92, i pensaven que era una molt bona solució per aquesta ocasió. Segons els ha informat el districte de Sants-Montjuïc, aquesta opció ha quedat descartada.

La idea és provar durant els tres primers partits del Barça al Lluís Companys si amb la intervenció dels vigilants n’hi ha prou per evitar el col·lapse circulatori. Les entitats veïnals de la Marina de Port, el Poble-sec i la Font de la Guatlla han rebut bé la proposta però estan d’acord en què el pla haurà de ser flexible i que caldrà ajustar-lo si passat el 17 de setembre —quan es juga el Barça-Cadis— es demostra que el control d’accés de vehicles als barris no és suficient per garantir una bona mobilitat.

En espera de més concreció a dues setmanes del Gamper

Les concrecions del pla de mobilitat es coneixeran amb més detall la propera setmana. Falta saber on començarà i acabarà la zona 0 al voltant de l’Estadi Olímpic a la qual només podran accedir vehicles autoritzats i d’emergències; així com els itineraris alternatius que hauran de seguir els treballadors i usuaris dels equipaments de la muntanya per arribar-hi amb vehicle privat els dies de partit. També queda per saber quan començaran les obres del nou carril bici que s’ha de fer a l’avinguda de Miramar.