Les obres per fer accessible l’estació de la plaça d’Espanya provocaran canvis a les entrades de la línia L3 de metro des d’aquest dimecres. En concret, la instal·lació dels ascensors previstos i altres treballs al vestíbul comporten el tancament de l’accés per l’avinguda del Paral·lel (al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra). Com a alternativa, les entrades i sortides es podran efectuar per l’accés del carrer de Tarragona de l’L1 i l’accés del passeig de l’Exposició de l’L3. L’afectació es mantindrà fins a l’abril.

Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, les feines per millorar l’accessibilitat en aquest nus de la xarxa de transport comporten una inversió de 13,2 milions d’euros, amb finançament del fons FEDER.

Les obres a l’intercanviador

L’intercanviador de plaça d’Espanya, que registra més de 18 milions d’usuaris a l’any, està format per dues estacions de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’actuació en marxa consisteix a adaptar les estacions de l’L1 i l’L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes línies i també amb els FGC.

Les tasques que cal executar per completar l’adaptació són la reconfiguració de l’actual passera d’intercanvi entre andanes de l’L1, la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de diversos ascensors.