Les obres del Camp Nou i l’Espai Barça avancen a molt bon ritme i el club és optimista no només amb complir els terminis, sinó fins i tot en escurçar-los. Les imatges de l’enderrocament de l’estadi segueixen colpint el cor de l’afició culer, i és que a dia d’avui, l’estat del Camp Nou és ja d’una demolició molt avançada. El FC Barcelona ha organitzat una visita privada amb mitjans de comunicació a les obres de l’Espai Barça amb la finalitat d’explicar en primera persona com avança la remodelació de l’estadi.

betevé ha participat en aquesta trobada, en què s’han donat a conèixer nous detalls en relació amb els terminis i els aforaments. El Barça tornarà al Camp Nou el novembre del 2024, amb una capacitat entre els 65.000 i 70.000 espectadors, i amb la reobertura del museu del club com a l’altre plat fort. En aquest punt, el club dona per fet que ja estarà finalitzada l’obra de tota la primera i segona graderia.

El Camp Nou, al 90 % d’aforament al maig del 2025

La visita privada a les obres del Camp Nou i l’Espai Barça l’han dut a terme Joan Sentelles, director d’operacions de l’Espai Barça, i Lluís Moya, director de l’oficina tècnica de l’Espai Barça. Tots dos han informat que si no hi ha imprevistos, a finals de la temporada 2024/2025, el Camp Nou tindrà l’aforament ja al 90 %, és a dir, amb uns 90.000 espectadors. Una altra de les novetats importants per als aficionats culers és la capacitat total que acabarà tenint l’estadi, que finalment quedarà fixada en 104.000 espectadors.

Uns 2.000 treballadors a les obres del Camp Nou

Ara mateix hi ha uns 400 treballadors realitzant les obres de remodelació del Camp Nou, des de les 8 h fins a les 19 h de dilluns a dissabte. La fase actual és la d‘enderrocament de zones interiors i exteriors, amb importància cabdal a la tercera graderia i tota la zona de l’esplanada de tribuna, on hi ha la marquesina publicitària del primer equip del Barça. El Barça preveu acabar l’enderrocament total de la tercera graderia al gener del 2024. És aquí on arribarà el gran gruix de personal d’obra al Camp Nou: el club xifra en 1.800 o 2.000 treballadors a partir del gener del 2024, quan arrencarà la fase de construcció. El Barça calcula que al juny del 2026 estarà totalment finalitzada la remodelació del Camp Nou i l’Espai Barça.