Les obres del mòdul nou de l’estació d’autobusos de Sants fa un any que estan enllestides, però encara no ha entrat en funcionament. Els treballs per instal·lar aquest espai van començar a principis del 2018, tres anys més tard del que estava previst, a causa de problemes burocràtics entre l’empresa concessionària de les instal·lacions, el Departament de Territori i Sostenibilitat i Adif.

Una sala d’espera digna

Aquest espai hauria de servir per donar resposta a una llarga reivindicació per part d’usuaris, treballadors i veïns, que feia temps que reclamaven una millora de les instal·lacions. Està previst que, quan estigui operatiu, el mòdul, de 400 metres quadrats, acollirà un espai d’atenció als usuaris —de l’empresa Monbus—, lavabos i una sala d’espera climatitzada amb màquines de venda de refrescos i menjar.

Què n’opinen els usuaris?

Els usuaris es queixen que aquest servei encara no estigui en funcionament. Destaquen que els lavabos actuals presenten un estat bastant deplorable i la incomoditat d’haver d’estar a l’aire lliure, principalment durant algunes esperes més llargues. Per aquest motiu, reclamen que les instal·lacions s’obrin al més aviat possible.

Problemes amb el subministrament

El districte de Sants-Montjuïc afirma que, segons els han informat, el retard es deu a un problema amb les empreses de subministrament d’aigua i electricitat.