La nova zona de càrrega i descàrrega al voltant del Mercat de Santa Caterina va funcionar correctament només les dues primeres setmanes, quan hi havia la presència de la Guàrdia Urbana. Aquesta nova zona, situada a l’avinguda de Francesc Cambó just davant de l’entrada principal del mercat, substitueix la del carrer de Freixures. En aquesta via, veïns i comerciants feia anys que denunciaven el volum de cotxes i camions aparcats que no respectaven els horaris permesos. Ara els mateixos veïns i comerciants asseguren que les infraccions tornen a produir-se i que l’única solució consideren que és posar una pilona a l’entrada d’aquest carrer.

Control de vehicles a Freixures

L’entrada de vehicles al carrer de Freixures està limitada als camions que van al pàrquing del Mercat de Santa Caterina, els veïns o els serveis. Aquesta és una de les mesures del nou pla de mobilitat dels voltants del Mercat de Santa Caterina que va entrar en funcionament a principis de febrer.

Aquest pla, segons explica el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Voltant del Mercat, Diego Martone, no és efectiu i per això reclamen una restricció més contundent que la senyalització actual.

La pilona, de moment descartada

El districte de Ciutat Vella, segons explica la regidora, Gala Pin, de moment descarta posar una pilona com demanen veïns i comerciants perquè gairebé totes les pilones que hi ha al districte de Ciutat Vella no funcionen bé. “Entenc que intuïtivament sigui la solució que es demani però el problema del manteniment que suposen aquestes pilones en alguns llocs acaba generant més problemes que solucions”, explica Pin.

Càmeres de control fotogràfic, aviat

Al maig, a l’entrada del carrer de Freixures s’hi instal·laran, segons fonts municipals, unes càmeres de control fotogràfic de les matrícules. El districte espera que aquesta mesura dissuadeixi l’entrada de vehicles al carrer de Freixures i millori la situació a la zona.