Aquest dilluns al matí Vallbona ha estrenat un bus a demanda exclusiu per al barri. És el tercer que s’implanta a Nou Barris, i és el resultat de separar aquesta línia de la de Torre Baró Sud, que fins ara donava servei als dos barris. Aquesta escissió implica, a més, que la línia ha reduït a la meitat el temps d’espera. “Va més ràpid i millor” diu un dels primers usuaris del servei, abans es podien arribar a esperar 40 minuts i fins i tot una hora, i a partir d’ara l’interval pot estar per sota dels 20 minuts.

El nou bus millora el servei i la connexió amb els equipaments del barri

Amb el desplegament del nou bus a demanda es crea un enllaç directe entre Vallbona Nord i Vallbona Sud, fins ara inexistent, així com amb la Trinitat Nova. A més, la nova línia té parades a prop dels equipaments més utilitzats de barri, com el CAP, la Biblioteca Zona Nord, tots dos a la frontera amb Ciutat Meridiana, així com el Mercat. També connecta amb parades de la Renfe i del metro.

Els dies feiners el bus funciona des de les 6 h fins a les 22 h. Els dissabtes l’horari és de 8 a 21 h i els diumenges i festius de 9 a 21 h.

Prova pilot de dues setmanes

El meu bus de Vallbona arrenca com a prova pilot durant dues setmanes i, si funciona, serà definitiu. De moment, aquest primer dia de servei els usuaris es mostren satisfets i esperen que el servei quedi de manera permanent.

Durant aquests primers dies hi haurà promotors, tant a les parades com a bord dels busos, per informar i ajudar els usuaris amb l’aplicació de mòbil. També s’han posat cartells a les parades i s’estan repartint fulletons.