Dels vols suspesos, quatre havien d’enlairar-se de l’aeroport del Prat a les 7:35 h, les 11:35 h, les 16.35 h i les 18.25 hores, segons Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena). Només està prevista la sortida dels avions amb sortida a les 13:15h i a les 20:25 hores.

British Airways demana als viatgers afectats que no es traslladin a l’aeroport i els ofereix la possibilitat d’anul·lar els passatges o canviar-los per nous bitllets per a altres dates.

Tres dies de vaga

El personal de cabina de British Airways ha convocat aquesta vaga pels dies 20, 21 i 22 de març com a acte de protesta per la congelació salarial i la reducció de personal, amb què la companyia vol estalviar-se 70 milions d’euros. L’empresa ha adoptat aquestes mesures per afrontar la caiguda de la demanada, l’increment dels preus dels combustibles i l’augment de la competència de les companyies de baix cost.

Durant aquestes tres jornades de protesta, l’aerolínia britànica haurà de cancel·lar uns 1.100 vols. A l’Estat Espanyol, els aeroports del Prat i de Màlaga són els més afectats. En la primera jornada de vaga, aquest dissabte, British Airways ja va haver d’anul·lar set avions que cobrien el trajecte entre Barcelona i l’aeroport de Londres-Heathrow.

Els treballadors preveuen fer set dies més d’aturades aquest març i amenaçen amb noves vagues a partir del 14 d’abril si British Airways i el sindicat Unite no arriben a un acord.

La boira també causa retards

La vaga de British Airways no ha estat l’única incidència en el transport aeroportuari. La intensa boira que aquest matí surava sobre Menorca ha comportat retards d’alguns vols, com el de les 8.30 h amb destinació a Barcelona que s’ha reprogramat per a les 14.05 h. L’alteració del transport aeri ha deixat els quioscos i llibreries menorquines sense premsa de la península.