CRISTINA VILA, directora general de Barcelona Cicle de l'Aigua "Les obres es faran de tal manera que es faran en quatre trams en què s'obriran quatre forats per tal d'introduir la mànega a l'interior de la canonada. De manera que introduïm un tub dintre del tub ja existent perquè amb totes les incidències que hi ha hagut es considera que la canonada podia estar malmesa en diferents punts i la incidència es podia repetir."

Els treballs es faran en quatre trams en els quals s’obriran quatre cates. Aquests forats serviran per inserir la mànega de polietilè de vuit mil·límetres de gruix que ha d’assegurar el funcionament de la conducció. “Introduïm un tub dins del tub ja existent per reforçar la canonada”, ha explicat Cristina Vila, directora general de Barcelona Cicle de l’Aigua SA, l’empresa municipal que gestiona la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua, per exemple, de fonts i llacs a la ciutat.

La rehabilitació no comportarà tornar a aixecar tot el carrer de Ganduxer, però sí que hi haurà restriccions al carril d’aparcament i en alguns passos de vianants així com talls de trànsit al carrer de la Reina Victòria. Les obres s’allargaran fins al 9 de setembre.

Canonades dels anys 60

L’expedient informatiu que es va obrir arran de la fuita d’aigua i l’esvoranc va concloure que la canonada, de l’any 1966, tenia un defecte de fabricació. Per això, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona faran “inspeccions en altres punts amb canonades similars” per descartar altres incidents.