Aquestes són les imatges de l'última agressió que han patit els vigilants de seguretat del metro de Barcelona. Els fets es van produir ahir a dos quarts de set de la tarda a l'estació de Glòries, quan un vigilant va alertar tres passatgers de la infracció que cometien jugant a pilota a les andanes i llançant-la també a les vies, una agressió que també van apreciar alguns testimonis malgrat no poder-hi actuar. CRISTINA LÓPEZ, testimoni "De seguida vaig veure que el vigilant de seguretat no podia retenir tres persones, que hi havia un altercat. De sobte, un d'ells va començar a donar-li cops de puny i puntades de peu fins que el va tombar a terra. La gent cridava i vam trucar a la policia per demanar reforços." Els Mossos van poder detenir un dels presumptes agressors, van identificar-ne un altre i el tercer va fugir. Els fets es produeixen una setmana després de l'agressió a dos vigilants a l'estació de Catalunya. Ens els dos casos els treballadors han quedat ferits lleus. El sindicat majoritari entre els treballadors del metro ja ha demanat una reunió urgent amb TMB per tal de revisar els protocols d'actuació i conèixer la tasca que han de realitzar els membres de seguretat privada en aquest servei públic. DIEGO GIRÁLDEZ, seguretat privada d'UGT Catalunya "UGT mantindrà reunions amb responsables de metro per donar-li un cop de volta a la situació en base a com podem entre tots, des del rigor, des de la serietat i des de la tranquil·litat que això ha de demostrar des de la concertació social, buscar eines per garantir una millor autoprotecció pels vigilants i per totes aquelles persones que circulen al metro cada dia". Des del sindicat recorden que la formació especialitzada és un gran pas, però afirmen que cal valorar si les agressions poden ser solucionades amb un reforç de personal, nous elements de protecció o vigilància conjunta.

Els fets van ocórrer a les 18.35 h d’aquest dilluns a l’estació de Glòries, quan tres joves jugaven amb una pilota a les andanes d’aquesta parada de metro i, segons fonts de TMB, també van baixar a les vies. El vigilant de seguretat s’hi va apropar per alertar els nois de les infraccions que estaven cometent per accedir a la zona de vies i per jugar a pilota en un espai on està prohibit fer-ho.

En demanar les dades per imposar-los la sanció administrativa, els joves van increpar-lo i insultar-lo. Finalment, un d’ells, el detingut, presumptament el va colpejar fins que l’agent de seguretat va caure a terra. Segons TMB, el vigilant va rebre cops de puny i puntades i en va resultar feriu lleu amb contusions a la cara i l’abdomen.

Diversos usuaris del metro van avisar el centre de control de TMB a través de l’intèrfon i també es va trucar als Mossos d’Esquadra, que van rebre l’avís a les 18.50 h. Fonts del cos policial han confirmat que l’actuació va acabar amb un detingut per atemptat als agents de l’autoritat.

El secretari general de la secció sindical de Securitas, Diego Giráldez, ha explicat a BTV que demanaran una reunió per valorar opcions que permetin garantir la seguretat dels agents, ja sigui ampliant la formació, augmentant els efectius o millorant les mesures d’autoprotecció.

Segona agressió en menys d’una setmana

Aquesta agressió es produeix després que un agent de seguretat de la mateixa línia patis una agressió en intentar aturar una baralla a l’estació de Plaça de Catalunya dijous passat. En aquella ocasió, els sindicats de vigilants i TMB ja van alertar que els incidents amb la implicació d’agents de seguretat són habituals al suburbà.