Complicat anar caminant per la ciutat, però molt més fer-ho en cotxe. Entre les 11 i les 12 del migdia la tempesta ha assolit la intensitat màxima i alguns punts han arribat a acumular 80 litres per metre quadrat en mitja hora. S'ha arribat a veure, fins i tot, calamarsa. Les principals afectacions han estat a la ronda del Litoral, entre el Fòrum i Colom. Trams completament negats d'aigua i fins a cinc accessos tallats. Les restriccions s'han allargat prop d'una hora. I qui ha buscat sota terra la solució no ho ha tingut gaire millor. Ara encara continuen tancats dos accessos de l'L1, un a l'estació d'Urgell i l'altre a Glòries. Però al matí les acumulacions d'aigua han obligat a tancar-ne fins a una desena. Fins i tot durant una hora, els combois de la L1 en direcció Fondo no s'han pogut aturar a l'estació d'Arc de Triomf. I a les Rodalies, vies submergides. Per això, els combois de l'R2 no han circulat durant dues hores entre el Clot-Aragó i i Sant Andreu Comtal. Els Bombers de Barcelona han fet diversos serveis, sobretot, per inundacions de baixos i pàrquings. L'Ajuntament ja ha desactivat el pla d'emergències per insuficiència drenant. Ha estat actiu durant tres hores, ja que les clavegueres no han donat més de si. I les platges de la ciutat han resistit i ens han deixar imatges d'onades de més de dos metres i mig d'alçària.

En només una hora, entre les 11 i les 12 del matí, han caigut 56 litres per metre quadrat a la ciutat de Barcelona. Els barris més afectats han estat els del centre i el Besòs, mentre que en els més propers a la muntanya de Montjuïc la pluja no ha estat tant intensa. A més d’enfosquir el cel de Barcelona, la tempesta ha fet baixar uns 4 graus les temperatures i, en algunes zones, fins i tot ha arribat a caure pedra.

Afectacions al transport públic

Al llarg del matí hi ha hagut incidències a la L1 del metro, que en el seu recorregut en direcció a Fondo no parava a l’estació de l’Arc del Triomf. També hi ha hagut problemes a Rodalies, on durant unes hores no hi ha hagut circulació entre les estacions del Clot Aragó i Sant Andreu Comtal. La incidència ha afectat les línies R2 nord i els trens regionals, R11.

Incidències en el trànsit

Les principals complicacions han començat a partir de les 11 h a la ronda del Litoral. El túnel de pla de Palau s’ha inundat i s’ha hagut de tallar trànsit en els dos sentits de la marxa. Per evitar més col·lapse, la Guàrdia Urbana ha tallat els accessos 22, 23 i 24 en sentit Llobregat i les sortides 20 i 21 en sentit Besòs. Altres trams daquesta ronda, entre la Verneda, la rambla de Guipúscoa i l’enllaç amb la Gran Via, també han patit inundacions. El tall ha durat una hora i mitja però en aquests moments la circulació a la ronda ja està restablerta.