Tot apunta que aquesta Setmana Santa tindrà força viatgers catalans per diferents punts del país i del món. Gràcies a la situació econòmica, en els darrers anys les reserves es van incrementant. Segons l’ACAVe han augmentat les reserves de viatges en un 8 % respecte a l’any passat. D’aquesta manera es consolida la tendència de molts ciutadans de reservar les vacances entre dos i tres mesos abans. Martí Sarrate president de l’ACAVe, ha explicat que s’encaren aquests dies de festa “plens d’optimisme per les bones perspectives en el nombre de reserves”. 

On aniran els catalans per Setmana Santa?

Ja és un clàssic que Andalusia tingui molt d’interès per als visitants durant la Setmana Santa per les processons que s’hi celebren. També estan al capdavant del rànquing destinacions com les Balears i les Canàries i algunes poblacions de Catalunya. També hi haurà molts viatgers que aniran cap a les pistes d’esquí gràcies a les darreres nevades. Un altre atractiu és el País Basc i Navarra, que tenen molt d’èxit gràcies a l’oferta gastronòmica i pel turisme de muntanya i familiar. També hi ha molts que aniran cap a Ribera del Duero i La Rioja per gaudir de la gastronomia i l’enologia. Tampoc no s’escapa de l’èxit de viatgers Madrid, que al ser una capital europea, té molts visitants durant tot l’any.

A més, hi ha qui per Setmana Santa viatjarà per Europa. Les capital que tenen més èxit són París, Berlín, Londres i Roma. També s’han posat de moda altres destinacions com Budapest, Sofia, Zagreb, Dubrovnik i Grècia. De viatges n’hi ha per a tots els gustos. Hi ha qui preferirà navegar a bord d’un creuer fluvial per Europa. Dels viatges de llarga distància, en destaquen Nova York, Sud-àfrica, Tailàndia i algunes illes del Carib. I hi ha una destinació que s’està posant molt de moda com és el Japó.

Setmana Santa Aeroport

Notable ocupació als hotels de Barcelona

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha anunciat que per a aquesta Setmana Santa s’espera una ocupació del 80 % a la ciutat. Es tracta d’una xifra inferior a la de l’any passat, que va ser del 85 %. Segons els hotelers, durant la Setmana Santa del 2017 van haver-hi més turistes perquè les vacances van caure més entrada la primavera i això garanteix als visitants que puguin gaudir d’una climatologia favorable.

S’espera un estiu amb més viatges

Les empreses dedicades als viatges ja preparen la temporada d’estiu. Les previsions són bones perquè les reserves en aquests moments són superiors a les de l’any passat per a aquesta època. En primer lloc, els ciutadans trien el viatge per la qualitat i, en segon lloc, decideixen en funció del preu. Sarrate ha explicat que volen seguir “innovant en els productes” que ofereixen i “apropant-se a nous públics”.

Rànquing de destinacions per a les vacances d’estiu

Les destinacions nacionals més destacades seran Andalusia, Costa Brava-Girona, Múrcia i les Balears, no només pel sol i les platges que ofereixen sinó que també seran importants les zones d’interior que es poden visitar. Andorra també encapçala aquest llistat.

Les principals reserves de viatges de mitjana distància són a les capitals europees i també a països com Rússia, Croàcia, el Regne Unit, Islàndia, els Països Bàltics o Escandinàvia. De destins de llarga distància destaquen espais paradisíacs com Austràlia, Nova Zelanda, Cuba, Costa Rica i Illes del Pacífic. 

El Japó segueix com un país que cada cop atreu més viatgers. També genera molt d’interès països com la Xina, l’Índia, el Vietnam, Cambodja, Birmània o Tailàndia. Hi ha viatgers que busquen noves experiències i triaran Filipines, Azerbaidjan o Borneo. El continent africà continua atraient viatgers, sobretot el Marroc, Kènia, illa Maurici, Madagascar o Sud-àfrica.