Molts pares i mares que porten els fills al col·legi Tres Pins han recuperat l'itinerari habitual. Durant els últims cinc mesos han hagut de pujar al centre a peu, en cotxe o utilitzar el bus alternatiu de TMB amb les mateixes parades que el funicular, però amb menys freqüència de pas. La insistència de les famílies va fer que s'hi afegís una parada a pocs metres del centre, aprofitant que l'autobús hi feia el canvi de sentit per tornar muntanya avall. A alguns, la reobertura del servei els ha agafat per sorpresa. Les fortes pluges van fer que l'1 d'octubre passat caigués el mur de contenció que hi havia en aquest punt, cosa que va deixar les vies inservibles. Les obres de l'Ajuntament per reconstruir-lo havien de durar dos mesos, però finalment n'han calgut cinc, ja que el terreny té un pendent molt pronunciat i s'hi ha hagut de treballar des d'una plataforma muntada sobre la via. Ja amb el mur construït, TMB ha dedicat les dues últimes setmanes a netejar, revisar i reparar les instal·lacions malmeses fins a poder reobrir el servei amb normalitat. Amb els treballs finalitzats, la connexió amb la muntanya de Montjuïc torna a obrir amb l'horari habitual d'hivern, entre dos quarts de vuit del matí i les vuit del vespre amb sortides cada 10 minuts.

Els més perjudicats per la baixa del servei del funicular durant cinc mesos han estat els ciutadans que han de pujar la muntanya cada dia, com els qui treballen a Montjuïc o els alumnes de les escoles El Bosc i Tres Pins. Aquests ja havien denunciat que sense el funicular la mobilitat s’havia complicat, ja que el servei d’autobús que substituïa el recorregut del funicular tenia inicialment menys freqüència de pas. Molts van agrair, però, que s’hi afegís una parada a pocs metres del centre -aprofitant que l’autobús hi feia el canvi de sentit per tornar muntanya avall- a la qual ara només s’hi seguiran aturant els combois de les línies 55 i 150.

El funicular ja ha reprès la normalitat en el servei amb l’horari d’hivern, entre les 7.30 h i les 20 h i amb sortides cada 10 minuts.