Aquest dijous, a primera hora del matí, s’ha pogut captar una tuba al cel de la ciutat, just davant de la costa. Ha estat visible des de diferents indrets, encara que la imatge més clara és la del meteoròleg Alfons Puertas, de l’Observatori Fabra.
La mateixa vista des de #SantAndreu, zoom a topeeee. No s'aprecia massa bé pic.twitter.com/zJaM0N9HIF
— SantAndreuMeteo (@avantocat) September 3, 2020
Què és una tuba?
Aquest fenomen meteorològic, també conegut com a núvol d’embut, és molt vistós i no s’ha de confondre amb un fibló o una mànega perquè en aquest cas no arriba a tocar aigua i penja d’un núvol en format d’embut. Forma part de la categoria dels tornados, però no arriba a tocar la superfície terrestre ni marítima, de manera que no causa danys.
El Termcat va publicar l’any passat i amb motiu del Dia Meteorològic Mundial, el 23 de març, una infografia per a diferenciar aquests paràmetres.
Quins són els diferents tipus de remolins i tornados? Com es formen?
Nova #infografia interactiva del @termcat amb motiu del #DiaMundialMeteorologia 💨https://t.co/4ifOjl0KwF pic.twitter.com/7oivcGOgzF
— gencat (@gencat) March 23, 2019
La tuba acostuma a ser sinònim d’inestabilitat atmosfèrica, encara que a partir d’aquest dijous la situació meteorològica s’encalmarà respecte a dies anteriors.