temps Mitja Marató Barcelona 2022

Aquest diumenge, 3 d’abril, se celebrarà la Mitja Marató de Barcelona 2022, una prova que tindrà un convidat que potser els corredors no s’esperaven. I és que la previsió del temps indica que l’ambient no tindrà res a veure amb la primavera, sinó més aviat de cru hivern.

Tot seguit t’expliquem quina és la previsió del temps per al diumenge, 3 d’abril, coincidint amb la Mitja Marató de Barcelona 2022.

Temperatura excepcionalment baixa per ser abril

El que queda més clar en el pronòstic per al matí de diumenge és que farà fred. Fred d’hivern. La temperatura que s’espera al voltant de les 8 h podria quedar tan sols al voltant dels 7 ºC, un valor més propi del desembre o el gener.

Els núvols, que acompanyaran els atletes durant tota la prova, impediran que la temperatura pugui pujar gaire i s’espera que no s’arribin als 10 ºC en tot el matí.

La pluja, una amenaça real

La pluja també podria fer acte de presència durant les primeres hores de diumenge, cosa que encara accentuarà més la sensació de fred dels participants en la Mitja Marató.

No s’esperen tampoc grans pluges, però és probable que pugui plovinejar o ploure una mica en alguns moments de la prova. Ambient plenament hivernal.

El vent, lateral al front marítim

Probablement és la variable que encara queda per lligar i que ofereix més incertesa. A hores d’ara es preveu un vent fluix, però amb algun cop moderat proper als 30 km/h.

En el cas del front marítim, moment en què els corredors queden més exposats al vent, podria bufar de costat, de component est, i entorpir la marxa dels atletes.

Malgrat tot, encara pot haver-hi algun canvi en aquest pronòstic.

Els aficionats que decideixin baixar al carrer a animar, que preparin bufanda, guants, un bon abric i, probablement, també el paraigua.