previsió del temps 3 abril 2022

La previsió del temps per a diumenge indica un temps insegur i molt fred. La barreja d’aquests dos ingredients pot afavorir que es pugui veure neu a cotes inusualment baixes, i més tenint en compte que som al mes d’abril.

  • 9 h: risc d’alguns plugims i, potser, neu a Collserola
  • 12 h: cel molt ennuvolat
  • 15 h: algunes clarianes, però fred de ple hivern
  • 18 h: augment de la inestabilitat al nord-est
  • 21 h: no és impossible algun ruixat

Matí: el moment de veure neu a la part alta

Entrada la matinada i durant les primeres hores del matí és quan l’aire extraordinàriament fred que tindrem al damunt es podrà barrejar amb una mica d’humitat i formar algunes pluges entre la costa i el prelitoral.

Allà on hi hagi precipitació, la neu podrà fer acte de presència per damunt dels 300-400 metres, per la qual cosa no es pot descartar veure nevar a la part alta de Collserola.

Seran, en principi, fenòmens poc importants i que no haurien de deixar gaire aigua. De fet, en la majoria de casos, allà on plogui seran simplement gotellades o petits flocs.

Ambient fred, de ple i cru hivern.

Tarda: el torn del nord-est

A partir del migdia es podran trencar una mica els núvols, tot i que continuaran ben presents.

La inestabilitat es concentrarà a la tarda al nord-est, on poden caure alguns ruixats, amb una cota de neu de només 500 metres. En principi també poc importants des del punt de vista de la quantitat.

Màximes clarament més baixes amb registres que amb prou feines passaran dels 10 ºC.

La setmana ens tornarà la primavera

La setmana entrant ens durà encara variabilitat, però amb una temperatura que cada dia anirà recuperant alguns graus, tant de dia com de nit.

L’ambient de plena primavera tornarà a finals de setmana.