El cinc de juliol, Montserrat Ballarín va celebrar el primer Consell Plenari com a regidora de l'Eixample. Arriba al càrrec arran del pacte de govern a l'Ajuntament entre Barcelona en Comú i el PSC. Amb poques setmanes, Ballarín ha començat a prendre el pols al districte, del qual n’és veïna. MONTSERRAT BALLARÍN, regidora de l'Eixample "Intento que allò més urgent no em tapi allò que és realment important. Per exemple, l'educació és una prioritat des de sempre. Ens hem trobat, només arribar, amb un dèficit molt important de places d'escola pública aquí a l'Eixample." L’atenció a les persones és un dels focus d’interès de Ballarín, que té una extensa experiència a l’Ajuntament en representació del partit socialista. Després d’haver tornat a la universitat el 2011 com a professora de dret financer i tributari, ha tornat a la vida política i ha assumit també la regidoria de Comerç i Mercats. MONTSERRAT BALLARÍN, regidora de l'Eixample "Pel tema de les sinergies amb el comerç, també és cert que moltes coses, les que tenim pensades sobre associacionisme, promoció comercial, les volem assajar aquí. I com a districte estem treballant en projectes com les superilles, com els entorns escolars per tal de millorar el que és la sostenibilitat en el nostre districte." Altres qüestions que són prioritàries per a la nova regidora són el turisme i la manca d'equipaments. Assegura que té molts temes sobre la taula, alguns dels quals ja encarrilats pel regidor anterior, i un estiu intens per endavant.

En demanar-li per les seves prioritats, Ballarín comença parlant d’educació: “És una prioritat des de sempre”, i assenyala que “ens hem trobat amb un dèficit molt important de places d’escola pública aquí a l’Eixample”. L’atenció a les persones és expressament un dels focus d’interès de Ballarín, que té una experiència extensa a l’Ajuntament en representació del PSC. Durant dos mandats, de 2003 a 2011, va ser regidora d’Hisenda i d’Educació, a més de regidora de les Corts i presidenta delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

Nascuda a Osca el 4 de juny de 1968, Montserrat Ballarín va arribar a Barcelona el 1986 per estudiar a la universitat i s’hi va quedar. Doctora en Dret, des de 2002 és professora titular de la Universitat Pompeu Fabra. El juliol de 2011 va quedar fora del Consistori i es va reincorporar a l’Àrea de Dret Financer i Tributari del Departament de Dret de la UPF com a docent i investigadora.

Com a militant socialista, va col·laborar amb Jaume Collboni en les primàries que el van escollir com a candidat a l’alcaldia, i també va participar en l’elaboració del programa electoral del PSC. Diu que la proposta de Collboni de tornar a l’Ajuntament va ser una sorpresa per a ella, que va acceptar per vocació de servei a la ciutat. A banda de regidora de l’Eixample, també ho és de Comerç i Mercats.