El trànsit d’una petita DANA, depressió aïllada en altura, pel mar balear, entre la nit i la matinada de dimecres i dimecres al migdia, afavorirà la inestabilitat i la proliferació de xàfecs i tronades a diversos sectors del litoral català. Els darrers mapes fan passar la DANA una mica més cap al sud, un fet que farà que les precipitacions més intenses i abundants descarreguin damunt del mar, davant de la costa. Malgrat això, es manté la possibilitat que pugui ploure amb ganes en algun tram del litoral barceloní.

La pluja arribarà abans de la matinada

Tot sembla indicar que els primers xàfecs arribaran al sud de la costa barcelonina poc després de la mitjanit. El gruix de la precipitació a Barcelona es preveu entre les 3 i les 6 de la matinada. Posteriorment, s’allunyarà cap a les comarques gironines.

La pluja podria caure amb forta intensitat a les comarques costaneres, tal com anuncia el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha emès avisos d’intensitat de precipitació (més de 20 litres en 30 minuts en el cas del Barcelonès).

El temps no farà net al llarg de dimecres. S’obriran clarianes durant el matí, però no es descarta algun ruixat curt a Barcelona al llarg del dia, sobretot havent dinat.

L’aparat elèctric associat a les tempestes, visible des de Barcelona

L’aparat elèctric associat a les tempestes es farà visible molt probablement des de Barcelona, en certa mesura pel fet de produir-se en hores nocturnes.

Les descàrregues elèctriques es faran visibles tant si les tempestes acaben afectant de forma més directa la costa barcelonina, com si el gruix d’aquests finalment acaba situant-se damunt del mar, més lluny de la ciutat.

La càmera de Montjuïc, situada a 150 metres d’altura acostuma a ser una bona talaia des d’on observar els xàfecs i les tempestes.