Revolt de les Monges
El revolt de les Monges. Foto: Roberto de Godos / @MeteoRevolt

L’estiu està sent molt dur a Barcelona, tant de dia com de nit. Les nits tropicals s’acosten ja al centenar al centre de la ciutat però, de la mateixa manera que el petit poblat d’Astèrix resistia als romans, un petit racó de Barcelona resisteix a les nits tropicals un any més.

El 2 d’agost, la mínima més càlida

Les dades que facilita en Roberto de Godos d’aquest punt tan concret de Barcelona continuen donant uns registres realment difícils de creure en una ciutat com Barcelona.

Un any més, i després de les nombroses onades de calor que hem tingut aquest estiu, el revolt acabarà l’estiu amb el còmput a zero de nits tropicals.

Ni una sola nit per damunt dels 20 ºC quan al centre de la ciutat ja en són gairebé un centenar les acumulades aquest 2022. Un petit gran luxe en un estiu tòrrid i que acabarà molt a prop del recordadíssim estiu del 2003.

Una nit d’agost… a 12 ºC !

Destaca per sobre de totes una dada simplement espectacular: 12,1 ºC la nit del 18 al 19 d’agost. Una nit posterior a una tarda de tempesta que va aconseguir que la temperatura baixés fins als 20,4 ºC al Raval però que va fer baixar el registre 8 ºC més en aquest raconet de Collserola. Fred en ple estiu i a Barcelona. Abric i manta, si es pogués dormir en aquest indret.

No estranya gens aquesta diferència del revolt respecte del centre de la ciutat, que alguns dies ha arribat a superar els 10 ºC.

El revolt de les Monges escalfa motors de cara a l’hivern per saber quants dies queda sota zero. L’hivern passat se’n van registrar gairebé 30. Veurem què passa.