El Casal de Barri i Gent Gran Ca l’Isidret, al districte de Sant Martí, és un nou punt de trobada per a les persones que volen donar una segona oportunitat als seus aparells electrònics i elèctrics abans de desfer-se’n. Amb la celebració de la Restart Party, cada últim dissabte de mes, l’espai se suma al projecte Restarters Barcelona, un projecte comunitari en què els voluntaris que hi participen ajuden a reparar els aparells espatllats dels usuaris.

Davant la vertiginosa evolució tecnològica i l’obsolescència programada, la iniciativa vol reivindicar la cultura de la reparació i contribuir, així, a la reapropiació de coneixements mecànics i tecnològics. Quan una persona assistent arriba a la Restart Party amb el seu aparell espatllat, un voluntari amfitrió li pregunta per l’avaria i associa la possible reparació amb el tècnic voluntari més adient. Un cop arriba el seu torn, la persona assistent aprèn amb el tècnic voluntari, que intenta implicar-la al màxim possible en el procés de reparació.

L’objectiu és sensibilitzar les persones del gran estalvi ecològic i econòmic que suposa valorar l’opció de reparar els aparells abans de llençar-los i com de fàcil pot arribar a ser en alguns casos allargar-ne la vida. Restarters Barcelona es va engegar ja fa cinc anys per a persones vinculades a iniciatives similars com Reparat Millor que Nou i que fins ara només tenien com a lloc de trobada l’Espai 30 del barri de la Sagrera (c. Hondures, 30). Amb aquest nou espai, a Ca l’Isidret, la iniciativa amplia la seva xarxa municipal.