La segona edició de la Ultra Clean Marathon, en què han participat més de 4.000 persones, ha posat punt final aquest dissabte a Barcelona després de set dies recorrent tot el territori català. Aquesta iniciativa, de caràcter esportiu i mediambiental, pretén sensibilitzar la població sobre l’impacte dels residus als entorns naturals i urbans del país.

Una de les novetats d’aquesta segona edició respecte a la de l’any passat ha estat el caràcter circular de l’itinerari. La Ultra Clean Marathon ha fet una volta a Catalunya amb la intenció de fer referència a l’economia circular com a principal solució per erradicar o minimitzar la producció de residus. Mireia Padrós, tècnica de l’Agència de Residus de Catalunya, assegura que aquesta cita no és exclusivament “una campanya de comunicació, sinó també de sensibilització” i que el camí comença en el consum que fem, no només en el el fet deixar deixalles als espais naturals i urbans. Padrós afegeix que “són més importants les mesures de prevenció que la producció de residus. Podem anar amb una cantimplora o amb un envàs d’un sol ús. Tenim el poder de triar”.

Les platges de Barcelona, un territori especialment sensible

La recollida de residus d’aquest dissabte ha tingut lloc a diferents platges i espigons de la ciutat, un dels territoris dels del país on més residus hi ha. Al llarg de la jornada, equips de submarinistes han participat en la recol·lecció de deixalles enfonsades al fons marí. D’altra banda, alguns grups de voluntaris i associacions mediambientals han recorregut la costa agrupant els residus més habituals: ampolles de plàstic, llaunes, burilles de tabac, etc.

En la segona edició de la Ultra Clean Marathon s’han recollit 2.877 kg de residus, prop tres tones, una més respecte al 2018.

700 quilòmetres en tres disciplines esportives

Paral·lelament a les iniciatives de recollida de residus, la Ultra Clean Marathon organitza una prova esportiva que dissenya l’itinerari de tota la marató. En aquesta segona edició, la competició ha comptat amb set etapes diferenciades, una per dia, que han sumat 700 quilòmetres de recorregut per tot Catalunya. A diferència de l’any passat, la prova ha comptat amb diferents disciplines esportives. Les dues primeres etapes van dur-se a terme en bicicleta, les tres centrals corrent i les últimes dues, en caiac. La darrera etapa s’ha fet de Marató a Barcelona.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a