Diversos jurats ja han pogut trepitjar l’espai del Concurs Internacional de Roses Noves fins i tot abans que el jurat d’experts internacional, que ho farà divendres, 10 de maig. És el cas de l’escola de jardineria Rubió Tudurí, diverses escoles d’educació especial o els representats del Consell de la Gent Gran de Barcelona. Cadascun ha triat una rosa preferida, que es donarà a conèixer conjuntament amb la resta de premis del jurat. L’objectiu dels organitzadors és acostar el concurs a les entitats i als ciutadans, que podran participar en la votació de la rosa ciutadana durant tot el cap de setmana.

95 roses noves

Nou membres del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona han estat els encarregats de triar la rosa de la gent gran. Per fer-ho, han valorat la bellesa, l’olor i el perfum de cada exemplar. Primer han fet una tria personal i, posteriorment, han posat en comú les seves eleccions per acabar triar-ne només una. La rosa de la gent gran és un dels 17 premis que s’atorgaran durant el concurs —entre els que dona el jurat i els de les entitats— i que valoraran els 95 exemplars d’espècies noves de roses que s’hi presenten.

Floració retardada

El 19è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona obre la temporada de certàmens internacionals de roses de nova creació. Això és així perquè es fa coincidir el concurs amb l’època de l’any més adient per a la floració de les roses, que a Barcelona és a començaments del mes de maig. Segons el secretari del concurs, Lluís Abad, aquest any la floració va amb cinc o set dies de retard, ja que “hem passat un hivern molt sec i el mes d’abril ha estat molt fred.” Això sí, reconeix que al maig un dia de sol pot ajudar les flors a madurar com ho fan 10 dies de bon temps el mes d’abril.

Visites durant el cap de setmana

L’espai estarà obert al públic durant tot el cap de setmana. D’aquesta manera, tothom que ho vulgui podrà passejar-s’hi i participar en la votació de la rosa ciutadana 2019, que es donarà a conèixer diumenge perquè tots els visitants tinguin temps de votar. A més, divendres, dissabte i diumenge hi ha programades activitats de tot tipus: conferències, concerts i fins i tot demostracions de gastronomia.