L’Agència de Salut Pública ha desplegat la nova campanya de vigilància i control del mosquit tigre. Enguany s’han sofisticat les trampes, que a més de comptabilitzar els insectes ara poden identificar l’espècie, catalogar-la i enviar-ne la informació a una pàgina web de l’Agència. Se n’han instal·lat dues al Zoo de Barcelona, que estan en període de proves.

Modificació dels embornals per evitar la reproducció dels mosquits

Una altra de les novetats que s’han introduït per evitar la proliferació del mosquit tigre és canviar l’estructura d’alguns embornals perquè no hi quedi aigua estancada a l’interior, que és l’espai on acostumen a reproduir-se aquests insectes. La intervenció s’ha fet a una vintena d’embornals als barris de la Marina de Port i la Bordeta.

El mosquit tigre és una espècie exòtica invasora que produeix picades molestes i que podria arribar a transmetre malalties si es donen unes condicions determinades. És de color negre i té franges blanques. Viu en àrees urbanes, vola baix i pica de dia.

mosquit tigre larves

Consells per evitar la proliferació del mosquit tigre

L’Agència de Salut Pública dona alguns consells a la població per tal d’evitar la proliferació d’aquest insecte. Diu que no s’ha d’acumular aigua a l’exterior i que cal buidar els recipients per evitar que hi quedi aigua estancada. En cas que els ciutadans detectin molta activitat del mosquit tigre en alguns punts de l’espai públic cal que avisin l’Agència de Salut Pública de Barcelona.